Academy

WMIW

We Make IT Work!

Galileo IT services is een sociaal en maatschappelijk betrokken IT-bedrijf dat zakelijke klanten bedient en zich sterk inzet voor diversiteit en gelijke kansen. Als erkend leerbedrijf met een PSO30+ certificering richt Galileo zich op het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met name personen met neurodiversiteit. Dit doet het bedrijf vanuit de Academy door middel van hun unieke leerwerktraject “We Make IT Work!”. 

Het doel van het traject is mensen te laten doorgroeien tot zelfstandig lerende en werkende starters in software development. Mensen met een neurodivers brein wordt de kans geboden om naast IT-vaardigheden ook hun beroepshouding te ontwikkelen.  

De belangrijkste voorwaarde voor deelname is je ambitie: je moet de wil hebben om te leren en jezelf te ontwikkelen tot professionele ontwikkelaar. Daarnaast is een goede kennis van Engels belangrijk, omdat veel van de online lesstof in het Engels is, En tenslotte moet je je kunnen openstellen voor hulp: hulp van je jobcoach, hulp van je begeleider, hulp van je collega’s en hulp van je toekomstcoach die je na het traject helpt met je volgende stap. 

Deze elementen samen vormen een succesvol leerwerktraject dat gericht is op persoonlijke en professionele ontwikkeling:

  • Opleiding: Cursisten ontwikkelen technische vaardigheden op MBO4+ niveau. 
  • Werkervaring: Cursisten doen praktijkervaring op in een professionele omgeving. 
  • Sociale en werknemersvaardigheden: De cursisten ontwikkelen hun sociale vaardigheden en professionaliteit. 
  • Begeleiding: Er is intensieve begeleiding van ervaren collega’s. 
  • Baanintentie: Het doel is om kandidaten klaar te stomen voor een duurzame baan. 
Contact opnemen

Onze werkwijze

OPLEIDING 

Als er geen IT-voorkennis is dan start je met een basisprogramma. Dit basisprogramma omvat: 

  • Introductie lesprogramma: Inleiding tot de opleiding en een overzicht van de rol van een ontwikkelaar, inclusief de vereiste software. 
  • Asana: Training in projectmanagement via de tool Asana. 
  • Github: Instructies voor versiebeheer software met Github. 
  • HTML, CSS en JavaScript: Basisvaardigheden in webontwikkeling. Elk van deze onderdelen wordt afgesloten met een praktijkopdracht om de opgedane kennis direct toe te passen. 

 Vervolgtrajecten. Na het voltooien van het basisprogramma of bij voldoende voorkennis kies je in overleg met je begeleider een vervolgtraject dat aansluit op je interesses en vaardigheden. Er zijn meerdere hoofdrichtingen: 

  • App Development: Dit vervolgtraject richt zich op het bouwen van mobiele apps met behulp van Flutter en Dart. Je leert hoe je cross-platform een app kunt ontwikkelen. 
  • WordPress Development: Hier leer je hoe je met WordPress je eigen custom made WordPress thema kan bouwen. 
  • C#. In dit traject leer je de object georiënteerde programmeertaal C#, die gebruikt wordt om de software applicaties van vandaag te bouwen. 
  • Python/Odoo. In dit vervolgtraject leer je allereerst de basisbeginselen van de taal Python en die vervolgens toe te passen in het framework van het Odoo ERP platform. 

WERKERVARING 

Waar mogelijk wordt je ingezet voor commerciële projecten bij klanten of interne opdrachten binnen Galileo. Dit biedt jou de kans om je opgedane kennis toe te passen op realistische opdrachten, zoals het toevoegen van nieuwe functies aan een website of het toevoegen van een nieuwe feature aan een app. Het is bijzonder leerzaam om buiten de opleidingscontext oplossingen te bedenken voor specifieke klantproblemen, waarbij rekening gehouden moet worden met de opdrachtgever, teamleden, planning, budget, en meer.  

SOCIALE EN WERKNEMERSVAARDIGHEDEN 

Je maakt deel uit van het dagelijkse leven bij Galileo, zowel op kantoor als wanneer je 1 of meerdere dagen werkt vanuit huis. Je bent dagelijks betrokken bij de routines en werkstructuren van Galileo. Een belangrijk onderdeel van de routines is de dagelijkse stand-up meeting. Tijdens deze sessie staan drie kernvragen centraal, die bijdragen aan zowel de technische als de sociale en professionele ontwikkeling van jou: 

  • Wat heb je de vorige werkdag bereikt?: Dit geeft je de mogelijkheid om je vorderingen te delen en eventueel je werk te demonstreren. Het bevordert een cultuur van transparantie en verantwoordelijkheid. 
  • Wat ga je vandaag doen?: Hiermee stel je je doelen voor de dag vast, wat helpt bij het ontwikkelen van planvaardigheden en time management. 
  • Waar loop je tegenaan of heb je hulp bij nodig?: Dit stimuleert open communicatie en samenwerking, waarbij je je uitdagingen kan delen en ondersteuning kan zoeken, wat je probleemoplossend vermogen en teamwerk bevordert. 

 Door deze dagelijkse routines te volgen, krijg je niet alleen praktische ervaring maar ontwikkel je ook essentiële sociale en werknemersvaardigheden, zoals teamwork, zelfstandigheid, communicatie en zelfreflectie. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op werk en effectief kan functioneren in een professionele omgeving. 

BEGELEIDING 

Galileo Academy biedt uitgebreide begeleiding aan kandidaten die een leerlijn volgen, gericht op zowel technische als sociale ontwikkeling. De begeleiding omvat de volgende aspecten: 

  • Online Leeromgeving: Je volgt je opleiding via een gestructureerde online leeromgeving, die je stap-voor-stap door het lesprogramma leidt.  
  • Interne Begeleider: Iedereen krijgt een interne begeleider toegewezen die vaak uit dezelfde doelgroep komt en een vergelijkbare leerlijn heeft doorlopen. Deze begeleider is er om jou te ondersteunen met specifieke, op maat gemaakte hulp en advies, omdat hij zelf vergelijkbare ervaringen hebben gehad. 
  • Vakinhoudelijke Begeleiding: Naast de interne begeleider kun je ook deskundige ondersteuning van ervaren collega’s krijgen binnen Galileo. Deze begeleiding richt zich op de technische aspecten van het werk en helpt jou bij het verfijnen van je vaktechnische vaardigheden. 
  • Interne Jobcoach: Ten slotte staat er een interne jobcoach klaar om je wekelijks te begeleiden bij je persoonlijke leerdoelen en competenties. Deze begeleiding is gericht op het optimaliseren van je kansen op de arbeidsmarkt en helpt je je voor te bereiden op een succesvolle carrière. 

Deze veelzijdige begeleiding zorgt ervoor dat jij niet alleen IT-vaardigheden ontwikkelt, maar ook de nodige sociale en professionele competenties opdoet om effectief te functioneren in een werkomgeving. 

BAANINTENTIE 

Bij Galileo Academy is het de bedoeling dat je na het succesvol afronden van het leerwerktraject een baan vindt bij een werkgever. Galileo heeft ruime ervaring met het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en heeft al veel mensen met vergelijkbare achtergronden geholpen aan een baan bij Galileo. Bovendien zijn meerdere voormalige deelnemers bij andere werkgevers aan de slag gegaan. Het traject, is gericht op het voorbereiden van kandidaten op de arbeidsmarkt. Galileo heeft een uitgebreid netwerk, mede dankzij lidmaatschappen van diverse ondernemersnetwerken, wat kan bijdragen aan het vinden van een geschikte werkgever voor de kandidaten.  

 

FAQ

Hoelang duurt een traject?

Hoelang een traject duurt is geheel afhankelijk van jou zelf. Als je 16 uur belastbaar of beschikbaar bent in de week, dan doe je er 2 keer zo lang over dan wanneer je 32 uur per week beschikbaar bent. Ook maakt het natuurlijk uit of je al wel of niet enige IT-voorkennis hebt. Belangrijk is dat iedereen zijn eigen individuele traject volgt, op je eigen tempo. 

Kan ik het traject ook thuis doen?

Deels kan dat zeker, maar wij stimuleren, zeker in het begin van je traject, dat je minimaal 2 dagen per week op kantoor bent. Ook dit is weer maatwerk: sommigen komen het liefst naar kantoor vanwege de vele verleidingen thuis en anderen kunnen juist moeilijk wennen aan de prikkels op het werk. 

Ontvang ik salaris tijdens het traject?

Nee, in het traject ben je vooral aan het leren en dus niet productief voor Galileo. Als je een uitkering ontvangt dan is de gemeente of het UWV vaak bereid om de kosten van het traject te vergoeden en je uitkering door te laten lopen. 

Nieuwe Wordpress website nodig?

Heeft u hosting of beheer nodig?

Wordt uw website niet gevonden?

CTA #4